Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on Ti 23.10.2018 08:19

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Lähetä vastaus
Käyttäjätunnus:
Otsikko:
Viestin sisältö:
Kirjoita viestisi tähän. Viestissä voi olla enintään 4500 merkkiä. 

Hymiöt
:D :) :( :o :shock: :cool: :lol: :x :P :cry: :roll: :!: :?: :arrow: :| :// :-< :\/ :? :oops: ;) :bier :down :up :mrgreen: :due :lol :dan :bulb :jump :resp :thin :sl :ass :eat :angrf :pap :wall :steam :red :dev :(} :snt :sun :heart :love <3 :bearhug: :boun :-P :))) :nau :DDD :SSS =D :SS :-S :S :drool :roll :tup :con :tdown :sleep2 :idea :yes :no visl :((( :(( :con: :LolLol :help :ot oft stub
Fontin koko:
Fontin väri
Vaihtoehdot:
BBCode on Käytössä
[img] on Poissa käytöstä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on PÄÄLLÄ
Hymiöt ovat käytössä
Älä salli BBCode:a
Älä salli hymiöitä
Älä käsittele linkkejä automaattisesti
Viestin varmistus
Automatisoidun roskapostituksen estämiseksi joudut lisäämään allaolevassa kuvassa näkyvän vahvistuskoodin. Mikäli sinulla on ongelmia näkemisen kanssa tai et muuten pysty lukemaan sitä, ota yhteyttä sivuston Ylläpitäjään.
Vahvistuskoodi:
Syötä koodi täsmälleen kuten näet sen kuvassa. Isoilla ja pienillä kirjaimilla on eroa ja nollaa ei esiinny lainkaan koodissa.
   

Katso viestiketjua - Arvoista
Kirjoittaja Viesti
  Viestin otsikko:  Re: Arvoista  Vastaa lainaamalla
Nostaisin annosta 25 mikroa, sitä annosta 6 viikkoa ja sitten labrat. Sinun rautasi ei ole varsinaisesti raudanpuute, mutta se ei ole mitenkään erinomainen arvo. Ottaisin sinuna rautaa myös. Muista pitää 4 tunnin väli raudan ja Thyroxinin välillä, sekä ennen että jälkeen. Rauta heikentää Thyroxinin imeytymistä.
Viesti Lähetetty: Su 14.10.2018 20:46
  Viestin otsikko:  Re: Arvoista  Vastaa lainaamalla
Ferrit 86ug/l (30-400). Siinäpä tulos. Olen vain itse miettinyt jos nostaisi, kunhan saan ensin itselleni reseptin tuolle 25mikron tabletille, että tekisin hienoisen noston. Tsh varmaan tosiaan tippuu nollan tuntumaan mutta saisin tuon t4v nostettua, joka minulla on pysynyt pitkään siellä 19 tuntumassa ennen tätä viimeisintä labraa. Sen verran vielä omasta elämäntilanteesta, eli esikoinen syntyi meille heinäkuussa. Alkuviikkoina yöunet oli lyhyitä, olin silloin 3 viikkoa isyysvapaalla. Olen siis pikkuisen alle 30v. mies. Osaltaan varmaan tämä valvominen vaikuttaa vireyteen ja oloon, mutta nykyisin nukun jo 7-8 tunnin yöunet pääsääntöisesti. Mutta voiko tämä unirytmin muuttuminen vaikuttaa kilpirauhasarvoihin?
Viesti Lähetetty: La 13.10.2018 10:11
  Viestin otsikko:  Re: Arvoista  Vastaa lainaamalla
Laittaisitko ne rauta-arvot tänne, viitearvoineen. Voitaisiin pohtia yhdessä.
Viesti Lähetetty: To 11.10.2018 19:15
  Viestin otsikko:  Re: Arvoista  Vastaa lainaamalla
Raudat mitattu, oli arvot ok.
Viesti Lähetetty: Ke 10.10.2018 19:20
  Viestin otsikko:  Re: Arvoista  Vastaa lainaamalla
Oletko mitannut raudat? Matalat raudat antavat samantyyppisiä oireita kuin kilpirauhasen vajaatoiminta.
Viesti Lähetetty: To 04.10.2018 20:08
  Viestin otsikko:  Re: Arvoista  Vastaa lainaamalla
Kiitos vastauksesta. Joo hyvin maltillista annosnostoa haluaisin kokeilla ja ehdotinkin työterveyslääkärille että voisiko tuon 0.1mg thyroxinin rinnalle saada sen 25mikrogramman purkin. Mutta lääkärin mielestä on niin optimi arvot ettei kannata mennä annosta muuttamaan, ettei mennä ojasta allikkoon, eli tuijotti pelkästään jo valmiiksi melko matalaa tsh arvoa. oireet kuulemma johtuu taas jostain muusta kuin kilpirauhasesta. Pitäisi löytää lääkäri joka kirjottaisi reseptin lasten tabletille niin kokeilisi vaikka aluksi puolet siitä nykyisen 0.1mg lisäksi.
Viesti Lähetetty: Ke 03.10.2018 22:25
  Viestin otsikko:  Re: Arvoista  Vastaa lainaamalla
Arvot ovat ihan ok. Sinulla on vähän nostovaraa Thyroxiniin, koska T4V on vasta viitteiden keskivaiheilla. Silloin TSH tippuu alle viitteiden, mikä ei ole huolestuttavaa jos T4V ja T3V pysyvät viitteiden sisällä. Lääkäri voi hermostua matalasta TSH:sta, siihen kannattaa varautua.
Viesti Lähetetty: Su 23.09.2018 22:55
  Viestin otsikko:  Arvoista  Vastaa lainaamalla
Mitä mieltä olette mitatuista kilpirauhasarvoista: tsh 0.59 (0.5-3.6) t4v 13(9-19). Edellisistä labroista on jo kulunut tovi koska olo ollut ainakin pari vuotta ihan ok. Löysin omakannasta edellisen 30.3.2017 pelkkä tsh 1.28. Aiempia tuloksia minulla paperilla ylhäällä mutta päivämäärät puuttuu: tsh 1.06 t4v 19.2, 1.3, 18.5, 1.59, 19. Eli aika tasaisena pysyneet ennen tätä uusinta labraa. Mistähän arvojen heilahdus voisi johtua? Olen syönyt thyroxinia 0.1mg/pvä jo useita vuosia ja syön edellenkin. Nyt tosiaan muutamia viikkoja olo ollut kehno. 2011 vajaatoiminta alkoi tulehduksesta.
Viesti Lähetetty: La 22.09.2018 10:38

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

Siirry:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group