Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on Ma 11.12.2017 13:36

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Mistä johtuu?
ViestiLähetetty: Ma 27.11.2017 13:22 
Moikka,
Mulla on ollut oireita monta vuotta. Nivelkipuja, väsymystä, heikotusta, niskakipuja, paino ei ole noussut moneen vuoteen mihinkään (ikä 18 poika) pituus 186cm ja paino vain 60kg. Myös huulet ovat olleet ainakin 5 vuotta aina rohtuneet ja halkeilleet, nyt uutena oireena jalkojen/ lihasten väsyminen herkästi. Ollut myös ajoittain pahoinvointia ja vatsan oireilua. Harvakseltaan kuitenkin olo voi olla jopa melkein normaali. Olen kokeillut myös gluteenitonta ja maidotonta jne.
Myös silmissä on ollut oireita (vuotavat herkästi, sumeat, useasti kuin roska silmässä ja ajoittain kipeät takaa). Päänsärkyä myös ajoittain. Yksi pää oireista on varmastikin palelu, kylmänväristykset ja kylmät kädet sekä jalat. Ulkona ollessa kylmettyneistä sormista menee herkästi tunto ja alkaa nipistelemään. Välillä kuitenkin saattaa olla myös hyvin lämmin tai jopa normaali olo.
Multa vuosi sitten on mitattu kilpirauhasen perusarvot, ne olivat: P-T4-V 22.1 ja P-TSH 1.3. Lääkärin mielestä arvot normaalit. Kuitenkin tuo korkeahko P-T4-V arvo mietityttää. Perus sekä laajaverenkuva myös täysin normaali.
SANOKAA NYT IHMEESSÄ MIKÄ MUA VAIVAA!!!!


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Mistä johtuu?
ViestiLähetetty: Ti 28.11.2017 12:51 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2067
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Kilpirauhaskokeet ovat kyllä ihan hyvät, vaikka T4V on varmaan ihan yläkantissa (mitkä olivat viitearvot?). Vaikea sanoa, mikä voisi olla syynä oireisiin. Pitäisi jatkaa tutkimuksia, koska sinulla on ollut oireita noin paljon, ja paino on alhainen. Käytkö terveyskeskuksessa?

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Mistä johtuu?
ViestiLähetetty: Ti 28.11.2017 15:19 
Moikka, T4V:n viitearvo on 12.6 - 21.0 pmol/l. ja TSH:n 0.51 - 4.3 mU/l Terveyskeskuksessa ja Taysissa on käyty monet kerrat.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Mistä johtuu?
ViestiLähetetty: Ke 29.11.2017 17:20 
henkkka kirjoitti:
T4V:n viitearvo on 12.6 - 21.0 pmol/l. ja TSH:n 0.51 - 4.3 mU/l
Korkea T4v vaatii toimenpiteitä jos T3v on korkea. €ndokrinologiyhdistyksen pilkkaamat kokeneet endot Välimäki, Ilvesmäki, Toft jne. tarkoituksellisestikin saattavat nostaa T4v:n ylös, huolella tarkkaillen T3v:tä. http://bit.ly/1mKHqvP

Tiukka gluteenittomuus kokeiltu? Entä 200µg seleeniä? Autoimmuunityreoidiitti ("Hashimoto") monilla heitättää vajaa- ja liikatoiminnan välillä.

Entäs näinä vuosina hälisty "feikkivajis" eli ensisijaisesti varastoraudan (ferritiini) vaje? Onko viitealueensa puolivälissä? ("Rauta" on vaarallinen termi, koska tavislekuri ajattelee silloin vain hemoglobiinia.) Samalla tavalla usein käyttäytyy B12, samoin D-vitamiinin ja folaatin puutos. B12:n viitealue on väärä, jossain 500:n paikkeilla alkaa olla riittävä.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Mistä johtuu?
ViestiLähetetty: Ke 06.12.2017 17:30 
Vieras kirjoitti:
B12:n viitealue on väärä, jossain 500:n paikkeilla alkaa olla riittävä.
Kukahan (WHO:ssa?) näitä viitealueita arpoo?
Alarajat ovat niin evvk etten viitsi mieleenkään painaa. B12 tosiaan jonnekin 500:aan asti mahdollistaa neurologiset oireet. Suosituksena viitealueen ylärajalukema.
Ferritiinissä jossain 80:n paikkeilla voi riittää (kun viitealue 150:een)


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group