Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on La 25.11.2017 13:20

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Apuva? Mitä arvot tarkoittaa?
ViestiLähetetty: Ma 30.10.2017 18:24 
Hei!
Verikokeistani löytyi yllättäen viitteitä kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Lääkäri puhui vähän huonosti suomea ja käytti wikipediaa yrittäessään kertoa minulle asiasta.
En ole asiaan etukäteen yhtään perehtynyt kun tämä oli tällainen yllätyslöydös... Mutta kyllähän niistä wikipedian oireista aika moni osui kohilleen.
Auttaisitteko tulkitsemaan arvoja? Onko paljon vai vähän pielessä? (Jälkimmäinen on viitearvo). Lääkäri puhui, että mahdollisesti aloitetaan vähäksi aikaa lääkitys ja jos parantuu, lopetetaan. Voiko vajaatoiminta siis parantua?

Kiitos avusta!

Arvot alla:
P -T4-V 9.5 pmol/l 9-19 pmol/l
P -TSH 39.34 mU/l 0.5-3.6 mU


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apuva? Mitä arvot tarkoittaa?
ViestiLähetetty: Ti 31.10.2017 11:07 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2054
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Sinulla on selvä ja aika pahaksi päässyt vajaatoiminta. Lääkitys tulee olemaan elinikäinen. En ole koskaan kuullut, että noin huonot arvot olisivat olleet väliaikaista nousua. Sinulla alkaa nyt Thyroxin-lääkitys. Minkälaisen annosohjeen sait?

Jos tämä lääkäri höpisi jotakin, että lääkitys voidaan myöhemmin lopettaa, niin vaihda lääkäriä. Sinulla on oikeus vaihtaa lääkäriä oman terveyskeskuksen sisällä, ja sinulla on oikeus vaihtaa koko terveyskeskus vaikkapa viereiseen kuntaan.

Seuraavalla kerralla kun otetaan verikoe, pyydä mitattavaksi myös vasta-aineet TPOab.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apuva? Mitä arvot tarkoittaa?
ViestiLähetetty: Ti 31.10.2017 19:52 
Kiitos vastauksesta! Lääkäri määräsi menemään uuteen verikokeeseen, ilmeisesti juuri tuo TPO. Vasta sitten päättää aloitetaanko lääkitys jos tuo uusi koe tukee diagnoosia.
Puhui tosiaan subkliinisestä (?) vajaatoiminnasta ja sanoi, että jos paranee lääkityksellä, se lopetetaan ja jos ei niin lääkitys jatkuu.
Tämä löydös taitaa olla kaiken kaikkiaan helpotus. En ole huomannut oireita ja ajattelin vain olevani liian kiireinen, saamaton ja vanhaksikin tulossa kun työpäivien ja muun perherumban jälkeen ei into ja jaksaminen oikein riitä muuhun kuin sohvailuun. Monta muutakin pientä juttua saa selityksen!
Kuinka pian lääkityksen aloittamisesta oireet alkavat helpottaa ja olo normalisoituu?

Kiva, että on tälläinen foorumi!


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apuva? Mitä arvot tarkoittaa?
ViestiLähetetty: Ke 01.11.2017 22:59 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2054
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
On ihan oikein ottaa TPOab, mutta lääkityksen saamisen ei saisi riippua siitä, kun TSH on 39. Thyroxin olisi pitänyt antaa ihan heti. Ja noilla arvoilla sairaus on kyllä pysyvä, en tosiaan ole koskaan nähnyt näin huonoja arvoja ja väliaikaista sairautta.

Lääkäri kuulostaa siltä, että sinuna vaihtaisin lääkäriä. Otata se TPOab ja ota resepti, mutta sitten vaihda lääkäriä.

On vaikea sanoa, kuinka pian oireet alkavat helpottaa. Riippuu ihan siitä millä annoksella aloitatte. Yleensä pitäisi aloittaa matalalla annoksella 25 mikroa, jopa noin huonoilla arvoilla kuin sinun. Sinuna pitäisin sitä 25 ehkä viikon, sen jälkeen nosto 50 mikroon. Sitten samaa annosta 5-6 viikon ajan ja sitten verikokeet. Verikokeitten pitäisi tällöin näyttää jonkinasteista paranemista mutta ei vielä hyviä arvoja. Verikokeen jälkeen tulee annosnosto, ja luultavimmin päädyt annokseen 100-125 mikroa, nämä ovat tavalliset annokset.

Olo voi jo heti alussa parantua vähän, mutta yleensä tulee viikon tai parin kuluttua nk. takapakki. Näitä takapakkeja voi tulla useita matkan varrella. Joillakin kestää jopa vuosi ennen kuin oireet ovat poissa, mutta parin kuukauden kuluttua useimmilla on jo selvästi parempi olo. Hyvin yksilöllistä kylläkin.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apuva? Mitä arvot tarkoittaa?
ViestiLähetetty: Ke 01.11.2017 22:59 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2054
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
On ihan oikein ottaa TPOab, mutta lääkityksen saamisen ei saisi riippua siitä, kun TSH on 39. Thyroxin olisi pitänyt antaa ihan heti. Ja noilla arvoilla sairaus on kyllä pysyvä, en tosiaan ole koskaan nähnyt näin huonoja arvoja ja väliaikaista sairautta.

Lääkäri kuulostaa siltä, että sinuna vaihtaisin lääkäriä. Otata se TPOab ja ota resepti, mutta sitten vaihda lääkäriä.

On vaikea sanoa, kuinka pian oireet alkavat helpottaa. Riippuu ihan siitä millä annoksella aloitatte. Yleensä pitäisi aloittaa matalalla annoksella 25 mikroa, jopa noin huonoilla arvoilla kuin sinun. Sinuna pitäisin sitä 25 ehkä viikon, sen jälkeen nosto 50 mikroon. Sitten samaa annosta 5-6 viikon ajan ja sitten verikokeet. Verikokeitten pitäisi tällöin näyttää jonkinasteista paranemista mutta ei vielä hyviä arvoja. Verikokeen jälkeen tulee annosnosto, ja luultavimmin päädyt annokseen 100-125 mikroa, nämä ovat tavalliset annokset.

Olo voi jo heti alussa parantua vähän, mutta yleensä tulee viikon tai parin kuluttua nk. takapakki. Näitä takapakkeja voi tulla useita matkan varrella. Joillakin kestää jopa vuosi ennen kuin oireet ovat poissa, mutta parin kuukauden kuluttua useimmilla on jo selvästi parempi olo. Hyvin yksilöllistä kylläkin.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apuva? Mitä arvot tarkoittaa?
ViestiLähetetty: Su 05.11.2017 00:44 
Kiitos vastauksesta!
TPO oli 1100.
Kokeilulääkitys aloitetaan 50mikrog. annoksella. Jatkosta en vielä tiedä kun olen nämä vain omakannasta itse löytänyt. (Lääkärin puhelu jäi töissä huomaamatta, eikä takaisin voi soittaa. Ärsyttävää!) Subkliiniseksi oli diagnoosin kirjoittanut.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apuva? Mitä arvot tarkoittaa?
ViestiLähetetty: Su 05.11.2017 13:50 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2054
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Hyvin korkea TPOab. Sinulla on autoimmuuni kilpirauhasen vajaatoiminta, joss vasta-aineet tuhoavat kilpirauhasta. Tautia kutsutaan usein Hashimotoksi. Lääkityksestä tulee elinikäinen.

Ihan OK aloittaa 50 mikrolla. Joillekin tulee sivuoireita, silloin voi ottaa pari päivää vain 25 mikroa. Uusi verikoe varmaankin noin 5-6 viikon kuluttua.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 7 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group