Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on La 25.11.2017 13:17

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Apuja arvoihin
ViestiLähetetty: Ke 08.11.2017 15:57 
Osaisko joku auttaa arvojen kanssa :DDD
Eli 3/2017
TSH 1.49 (viite 0.4-4)
S-T4-V 13.28 (viite 10-21)

10/2017
TSH 5.02
S-T4-V 13.06

Ja kuukautta myöhemmin eli 11/2017
TSH 4.41
S-T4V 12.71
S-T3-V 4.43 (viite 3.5-6.5)
S-TPOAB >1300 (viite max 60)

Ja oireitahan vaikka kuinka paljon. Reipas pai onnousu, väsymys, mielialat heittelee, ihme tulehduksia (esim ihopaiseita), hiuksia lähtee, kynnet katkeilee, ihme kylmiä juttuja menee pitkin kroppaa, lihasheikkoutta, kramppeja, hengitysvaikeuksia, oppimis-ja keskittymisongelmia jne.....jne...
Kiitos jos joku näistä jotain osaa sanoo, lääkäriin vielä tovi :bearhug:


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apuja arvoihin
ViestiLähetetty: Ke 08.11.2017 23:26 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2054
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
TSH on toistuvasti noin 4.5-5 ja on selvä autoimmuunityreoidiitti. On oireita. Sinuna pyytäisin lääkityksen, siitähän sen näkee auttaako.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apuja arvoihin
ViestiLähetetty: To 09.11.2017 04:33 
Mulla selkeästi reilu puolen vuoden aikana ollut oireita, osa voimakkaita kun. Kuukausi sitten kun käytiin arvoja läpi, lääkärin mielestä kaikki oli ok ja sivuutti oireet. Kontrollikokeisiin sain lähetteen ja itse pyysin noi kaksi muuta testiä. Kävin lääkärissä välissä kun olo oli ihan hirveä ja voimaton niin lykkäsi masennus ja työuupumustestit käteen. Toivottavasti uusien tulosten myötä suhtautuu eri tavalla.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apuja arvoihin
ViestiLähetetty: To 09.11.2017 18:09 
Oireita on ThyroidUK:n luettelossa yli kolmesataa.
Mielenkiintoista että monet ova yleisiä mutta eivät "todistusvoimaisia"

Oireiden perusteella diagnosointiin on tehty erilaisia indeksejä. Billewicz'illä oli plussia ja miinuksia sekä painotuksena erilaisia oirekohtaisia pistelukuja:
https://drive.google.com/open?id=0B94Wq ... npVUk0zV2M

Tutkija Zulewski otti tarkasteluun neljätoista mutta niistäkin jätti kaksi pois:
https://drive.google.com/open?id=0B94Wq ... 2pQcVhINm8
Zulewskilla pistelaskenta on vain lukumääräsummaus. Huomattakoon pyrkimys solutason vaikutuksen selvittämiseen eli relevantimpi kuin veressä pyörivän T3:n mittailu

_ _ _

"Hidasliikkeisyys" tarkoittaa hitautta esim. paidan napitustehtävässä
"Akillesrefleksi" voisi olla ystäväpiirissä kokeilemisen arvoinen: tutkittavat yksi kerrallaan selälleen jollekin laverille jalat sopivasti reunan yli. Jännettä kopauttaen havainnoidaan refleksin nopeutta.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Apuja arvoihin
ViestiLähetetty: To 09.11.2017 21:14 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2054
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Hyvä että otetaan kontrollikokeet. Mene labraan aikaisin aamulla, noin klo 8. TSH:lla on iso vuorokausivaihtelu, sen takia aikaisin labraan.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group