Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on La 25.11.2017 13:13

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Kilpirauhasessa häikkää?
ViestiLähetetty: Ke 01.11.2017 12:19 
Onko subkliininen kilpirauhassairaus mahdollinen, kun viime mittauksessa tammikuussa TSH oli 3,7 ja T4V 15,0?
Vuonna 2011 TSH oli 4.2. T4V:tä en saanut selville vuodelta 2011 selville, mutta ilmeisesti oli viitearvoissa kun mitään jatkotutkimuksia/hoitoa ei aloitettu. Minulla varattiin uudet tutkimukset tälle viikolle, joten saa nähdä miltä arvot nyt näyttävät. Miltä teidän mielestänne nämä arvot vaikuttavat?


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Kilpirauhasessa häikkää?
ViestiLähetetty: Ke 01.11.2017 23:02 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2054
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
On se mahdollinen, kun TSH on ollut välillä 4,2 ja 3,7. Pitää mitata vasta-aineet TPOab. Ota kilpirauhaskokeet aina aikaisin aamulla, noin klo 8. Tämä sen takia, että TSH:lla on suuri vuorokausivaihtelu.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Kilpirauhasessa häikkää?
ViestiLähetetty: To 09.11.2017 18:39 
Moi! Sinulla ei näillä arvoilla ole subkliinistä hypotyreoosia. Subkliinisesta hypotyreoosista puhutaan silloin kun TSH on koholla ja t4 vielä viitealueella. TPOAb kokeesta ei tilanteessa ole hyötyä. Kuitenkin noita kilpirauhasarvoja kantsii seurata jos oireita suinkin on.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Kilpirauhasessa häikkää?
ViestiLähetetty: To 09.11.2017 20:20 
Noilla arvoilla on jopa "avoin" vajaatoiminta mahdollinen, T3v kiinnostaisi tietää eli toimiiko muunnos. Myös suhdeluvulla T4v:T3v arvioituna. Otata TPOab:kin koska se on endoyhdistyksenkin mukaan "hoitokynnystä" alentava.

Suomessa viitervot ovat joltain kivikautta välittömästi seuranneelta ajalta. Vuonna 2003 molemmat USA:n endoyhdistykset ottivat TSH-viitealueen ylärajaksi 3.0, mutta vakavasti on keskusteltu alentamisesta 2.5:een. Hoito usein aloitetaan 2.0:lla. Völzken huolellisissa mittauksissa TSH-viitealueen ylärajaksi saatiin 2.12

Ennen virkaendojen sorkkimista oli Saksan Wikipediassa hoitoraja 2.0 mutta TPOab:n ollessa koholla jo 1.6. Helena Rooth Svensson sanoo tarkasti 1.53

Niin tai näin, verikokeet hyvin usein eivät ilmianna vajaatoimintaa: http://bit.ly/1RUrPGD Ja "viitealue" vain kertoo kuinka sairaita tai terveitä naapurit keskimäärin ovat.

Jollain lääkäriasemalla kaksi kolmasosaa oireilijoista oli ferritiinivajeisia.
BTW: TPOab voi antaa aiheen lieventää autoimmuunihyökkäyksia tiukalla gluteenittomuudella ja L-selenomethionine 200ug päiväannoksilla. Matala TSH auttaa aina ja hyvin usein maidottomuuskin.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Kilpirauhasessa häikkää?
ViestiLähetetty: To 09.11.2017 21:18 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2054
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
No tottakai TPOab arvon mittaaminen on tärkeä, kun on TSH ollut vuosia välillä 4,2 - 3,7. Sehän on ihan selvä. TSH:n yläraja esimerkiksi HUSLABssa on 3.6, joten olisit jo ollut yli viitteen ja siis ihan arvojen perusteella subkliininen.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group