Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on Su 21.01.2018 23:54

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: arvot tsh ja t4v molemmat koholla?
ViestiLähetetty: Ke 03.01.2018 21:50 
Lääkäri nostamassa tyroksiiniannostusta... eli lokakuussa tsh 10,34 ja t4v 17,9 nostettiin annostusta kahtena päivänä puolella napilla. Nyt kontrollissa tsh 9,23 ja t4v 19,3. t3v normaali. Lääkäri ois nostamassa edelleen annostusta lisää. kilpirauhanen leikattu kokonaan. Eiks tuo t4v kerro kuitenkin et tyroksiinia on veressä ihan tarpeeksi? mistä voi johtua moinen tsh:n nousu ja kannattaako sitä annostusta vielä kuitenkin nostaa? ite olin jo vastaan lokakuun nostoa..


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: arvot tsh ja t4v molemmat koholla?
ViestiLähetetty: To 04.01.2018 11:04 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2093
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Arvot saattavat olla vähän ristiriidassa keskenään. Mitkä olivat aloitusarvot, eli arvot silloin kun lääkitys aloitettiin? Millainen oli vointi silloin? Onko mitattu vasta-aineet TPOab? Millainen olo sinulla on nyt? Lämpötila, pulssi, olo yleisesti?

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: arvot tsh ja t4v molemmat koholla?
ViestiLähetetty: To 04.01.2018 11:48 
Söin ennen kilpirauhasen leikkausta tyrazolia liikatoimintaan. Aivan alku arvoja ja tyroksiini annostuksia en muista, puolella napilla lisättiin annostusta parisen vuotta sitte ja nyt tosiaan lokakuussa nostettiin enempi. Noita vasta-aineita ei ainakaan nyt mitattu, en tiedä onko joskus mitattu.. Unettomuus on se vaivoista pahin ja jaksaminen. Hikoillu aina enempi ja vähempi.. Kalkki arvo oli myös lokakuussa matalat ja nyt kuulemma normaali.. ihte en näistä ymmärrä oikein mitään ja tk lääkärillääkän ei taida olla paljo enempää tietoa


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: arvot tsh ja t4v molemmat koholla?
ViestiLähetetty: Pe 05.01.2018 12:58 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2093
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Onko sinulla kopioita laboratoriovastauksistasi? Ne olisi hyvä olla. Katso Kanta-arkistosta jos näkyvät siellä.

Sinulla on tällä hetkellä ristiriitaa arvoissa. T4V on ihan hyvä mutta TSH liian korkea. Olisi hyvä nähdä arvoja vähän pitemmältä ajalta, niin voisi miettiä. Yksi mahdollisuus on heterofiiliset vasta-aineet, jolloin arvot pitäisi mitata dialyysimenetelmällä. Oletko hoidossa endokrinologilla?

Mikä oli syy liikatoimintaan? Oliko sinulla Basedowin tauti, liikatoimintainen kyhmy vaiko mitä? Onko sinulle tehty radiojodihoito? Sinulla on siis arvoissa nyt ristiriitaa ja pitäisi tietää enemmän taustoja, jotta voisi pohtia syytä. Mittaaminen dialyysimenetelmällä olisi hyvä vaihtoehto, mutta tavallinen lääkäri tuskin siitä tietää mitään.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: arvot tsh ja t4v molemmat koholla?
ViestiLähetetty: La 06.01.2018 06:37 
Poissa
Äitirauhanen
Äitirauhanen

Liittynyt: To 07.04.2005 16:56
Viestit: 702
Paikkakunta: helsinki
t4v tosiaankin pitäis mitata dialyysimenetelmällä tai sulkea heterofiilisten vasta-aineiden mahdollisuus pois tosta tuloksesta, tsh tilaa ei voi selvittää trh kokeella kun thyroksiini on käytössä muuten se ois hyvä koe tossa tilanteessa

_________________
krisse,autoimmuunityreodiitti,vajaatoiminta,kyhmystruuma,astma. tsh 155 t4v 6,5 thyroksiinit saadessani, -98 thyroksiinit armour -06,


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group