Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on Ti 16.01.2018 23:13

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Ke 13.12.2017 11:59 
Hei, osaako joku sanoa ovatko nämä hyvät kilpirauhasarvot? Työterveyden mukaan ei selitettävää, olen terve kuin pukki. Oireita on runsaasti, pahinta on väsymys. En enää jaksa hakea apua, koska olen aivan loppu.
12/2015 TSH 1,13, T4V 13
4/2016 TSH 0,7 T4V 12,1
12/2016 TSH 0,92 T4V 12,3
1/2017 TSH 1,1 T4V 12,8
9/2017 TSH 0,92 T4V 13,4

Viitearvot tuoreimmissa 0,5-4 ja 9-19.

Yhden vanhan labratuloksen löysin v. 2009 ja se oli TSH 1,5 ja T4V 14
Eli muutos on pieni? Oireet dramaattisesti pahemmat. Sittenkin jotain muuta? Kaikki laajan verenkuvan arvot viitearvojen sisällä.

Valtava kiitos jos joku voi auttaa.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: To 14.12.2017 08:18 
Poissa
Untuvikkorauhanen
Untuvikkorauhanen

Liittynyt: Pe 16.10.2015 17:35
Viestit: 42
Hei, tsh on ihanteellinen ja t4v vähän alakanttinen mutta ok. Onko lähelläsi Synlab/Cityterveyden labraa, mittauta rautapaketti, ainakin Ferritiini. Varastoraudan puute tekee ihan samoja oireita kuin vajis, mittauta myös d-vitamiini ja b-12. Ferritiinin pitää olla vähintään 50, mieluusti n 80.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Pe 15.12.2017 08:15 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2090
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Ehdotan samaa kuin eijukka eli rautatilanteen selvitystä. Ferritiini ei kuitenkaan riitä rautatilanteen mittariksi, sillä ferritiini on nk. akuutin faasin proteiini. Ferritiini siis nousee esimerkiksi tulehduksissa ja kroonisissa sairauksissa. Matala ferritiini kertoo raudanpuutteesta, mutta keskitasoinen tai korkeakaan ferritiiniarvo ei pysty sulkemaan pois raudanpuutetta.

Seerumin rauta ja transferriinireseptori (P -TfR) ovat mittareita, jotka ovat riippumattomia muista sairauksista, joten ne kannattaa ottaa mukana.

Pyydä myös muita selvityksiä, sillä oloosi voi olla muitakin syitä ja muitakin sairauksia.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Viimeksi muokannut Nuudeli päivämäärä La 16.12.2017 12:49, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Pe 15.12.2017 21:19 
Ei lääkitystä ja silti mittailtu puolen vuoden välein?
Eikä uskallettu mitata tavallaan tärkeintä eli T3v:tä.
Se on pitkään vakio mutta näyttää jos muunnos T4->T3 ei toimi

(Jos on lääkitys, on usein TSH oltava alempana, ehkä paljonkin, T3v yli 5)


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Ma 18.12.2017 20:03 
Vieras kirjoitti:
Eikä uskallettu mitata tavallaan tärkeintä eli T3v:tä.
Se on pitkään vakio mutta näyttää jos muunnos T4->T3 ei toimi
http://www.parliament.scot/S5_PublicPet ... idgley.pdf
"... FT4/FT3 ratios. The higher the ratio, the greater the likelihood of favourable responses to combination therapy " eli korkealla suhdeluvulla T4v:T3v maksan D1-dejodinaasi on alentunut ja T3-lisä auttaa.

Tarvitaan T3v jossain 5½:n vaiheilla oireiden poistamiseksi mutta toisilla kuulemma tarvitaan korkeampi. Liikatoimintaraja lienee aika korkealla:
https://drive.google.com/open?id=144Pr5 ... w1nz9X8qzi


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Ti 19.12.2017 13:56 
Osaako kukaan vastata mun arvioista?
TSH 0.85 (0.40-4.00)
T4V 13.44 (10-21)
ei lääkitystä.
Kiitos jo etukäteen!


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Ke 20.12.2017 13:54 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2090
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Vieras kirjoitti:
Osaako kukaan vastata mun arvioista? TSH 0.85; T4V 13.44 (10-21)
Sinulla on TSH kumman matala. Pitäisi saada arvoja useammilta mittauksilta, myös TPOab, ja oireet. Saattaa olla subkliininen sentraalinen vajaatoiminta. Mutta olet nyt toisen aloittajan ketjussa, jos haluat pohtia enemmän, niin kannattaisi aloittaa oma ketju.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Ma 25.12.2017 20:31 
Hei, kiitos hyvistä neuvoistanne.
S-Ferritiini on nyt mitattu ja se on 28, viitearvot 13-150. S-transferriinireseptori oli hyvin viitearvoissa 1,2 (0,8-1,8). Odottelen lääkärin yhteydenottoa, mitä noista voi päätellä. Tuntuu että nyt ollaan oikeilla jäljillä, kiitos teidän.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Ke 27.12.2017 07:56 
Poissa
Untuvikkorauhanen
Untuvikkorauhanen

Liittynyt: Pe 16.10.2015 17:35
Viestit: 42
Hei Epätoivoinen,
Googleta sisätautilääkäri dosentti Esa Soppi, häneltä on hyviä artkkeleita raudanpuutteesta, mistä tuo alhainen ferritiinisi kertoo. Sen pitäisi olla n 50-80 tasoa. Ota esim 100 mg Maltoferia päivittäin. Minulla kestänyt 2,5 vuotta saada rautavarasto nousemaan tasolta 9,9 tähän reilu 50:een. Englanniksi löytyy myös todella hyviä tutkimuksia ja artikkeleita.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Ke 27.12.2017 12:48 
Poissa
"Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla. Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?." Written by Dave Lindholm
"Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla. Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?." Written by Dave Lindholm
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma 04.04.2005 12:24
Viestit: 2769
Paikkakunta: Globaali
Epätoivoiselle, missään nimessä ei pitäisi syödä tuollaista 100 mg:n määrää kerralla, ennen tuon https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/art ... gs.o4aHOAI asian tarkempaa tietoa.

Pienemmätkin rautamäärät imeytyy, jos mukaan ottaa oleelliset apuaineet eli C, B-6, B-12 ja foolihapon. Raudanpuutos voi johtua jonkin apuaineen puutoksesta, eikä välttämättä sinänsä siitä, että rautaa saisi muka liian vähän. Kalsium lienee yksi pahimpia :?: raudan torppaajia, joten siihenkin puoleen on hyvä kiinnittää huomiota mitenkä koostaa ruokansa, jos kärsii anemiasta.

https://askelterveyteen.com/30-rautaist ... paansaryn/

_________________
Pekka Puskan mielestä pitää karttaa vitamiinien syöntiä ja säästää rahat ”oikeisiin lääkkeisiin”. http://www.Iherb.com/ Code: TIR619 ja 5$ tai 10$ pois ekasta tilauksesta :).


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Pe 29.12.2017 18:19 
eijukka kirjoitti:
Hei Epätoivoinen,
Googleta sisätautilääkäri dosentti Esa Soppi ...
http://www.kilpirauhasliitto.fi/julkais ... 2015_1.pdf sivuilla 23- ja 25-

Näissä kyllä rautakuurit isoin annoksin: "Potilaalle aloitettiin rautalääkitys 200-300 mg päivässä suun kautta" oli ainakin ekat viikot. Kestot jopa yli 6 kk.

Soppi USA:ssa: https://www.mdedge.com/clinicalendocrin ... ciency-may


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: La 30.12.2017 11:35 
Poissa
"Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla. Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?." Written by Dave Lindholm
"Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla. Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?." Written by Dave Lindholm
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma 04.04.2005 12:24
Viestit: 2769
Paikkakunta: Globaali
Vieras kirjoitti:
Näissä kyllä rautakuurit isoin annoksin: "Potilaalle aloitettiin rautalääkitys 200-300 mg päivässä suun kautta" oli ainakin ekat viikot. Kestot jopa yli 6 kk.
Jokainen voi tehdä tietysti ihan kuten haluaa, mutta nuo linkit ovat vanhempia, eikä niissä ole huomioitu tuota raudan mahdollista haittaa suurina annoksina ollenkaan. Miksi altistaa elimistönsä vaurioille :?: , jos tuo uutinen pitääkin paikkansa :thin .

_________________
Pekka Puskan mielestä pitää karttaa vitamiinien syöntiä ja säästää rahat ”oikeisiin lääkkeisiin”. http://www.Iherb.com/ Code: TIR619 ja 5$ tai 10$ pois ekasta tilauksesta :).


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Su 31.12.2017 08:22 
Poissa
Untuvikkorauhanen
Untuvikkorauhanen

Liittynyt: Pe 16.10.2015 17:35
Viestit: 42
Pitää vähän kommentoida... jos ferritiini päässyt todella vähiin, on otettava isoa annosta rautaa niin kauan kuin se nousee tasolle 50 vähintään. Esim minulle arvostettu sisätautien erikoislääkäri, jolla 35 vuoden kokemus, ohjeisti että syötävä loppuikä rautaa 50-100 mg/vrk. Jos en ota tai otan vähemmän, ferritiini alkaa laskea. En saa ruuasta tarpeeksi, koska olen vegetaristi ja on paljon rajoitteita mm refluksitaudin ja kroonisen katarrin vuoksi. Farmaseutti sanoi, että Maltofer on siitä erinomainen, että elimistö ottaa vain sen minkä tarvitsee. Toki ferritiiniä seurataan puolen vuoden välein, että pysyy hyvällä tasolla.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvot kunnossa?
ViestiLähetetty: Ti 02.01.2018 15:31 
Poissa
"Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla. Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?." Written by Dave Lindholm
"Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla. Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?." Written by Dave Lindholm
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma 04.04.2005 12:24
Viestit: 2769
Paikkakunta: Globaali
eijukka kirjoitti:
Esim minulle arvostettu sisätautien erikoislääkäri, jolla 35 vuoden kokemus, ohjeisti että syötävä loppuikä rautaa 50-100 mg/vrk.
Kysymys on kerralla otettavista määristä, koska liikaa kerralla otettuna rauta on myrkkyä elimistölle (hapetin), sehän se on tässä se pointti, eikä se, että mitenkä paljon joku "supertohtori" on jollekin rautaa määrännyt päivittäin otettavaksi ;).

_________________
Pekka Puskan mielestä pitää karttaa vitamiinien syöntiä ja säästää rahat ”oikeisiin lääkkeisiin”. http://www.Iherb.com/ Code: TIR619 ja 5$ tai 10$ pois ekasta tilauksesta :).


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group