Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on Ma 19.02.2018 15:57

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Tsh normaali, t4v lievästi koholla. Kokemuksia??
ViestiLähetetty: Pe 16.02.2018 12:43 
Hei! Olen sairastanut 2015 synnytyksenjäljeisen kilpirauhasen liikatoiminnan. Tällöin tsh oli mittaamattomissa, t4v reilustu koholla. Söin läökkeitä puolisem vuotta, jolla tilanne arvot ja oireet korjaantuivat. Liikatoiminta ei uusinut edes 2016 uuden synnytyksen jälkeen, arvoja tuolloin seurattiin tiiviisti.

Nyt olen viimeisen parikuukautta kärsinyt voimakkaista vajaatoiminnan oireista. Palelee aivan mahdottomasti, (paitsi öisin herään useasti hiestä märkänä), väsyttää, mutta myös rytmihäiriöt ovat lisääntyneet. Paino noussut nelisen kiloa. Kävin omatoimisesti tarkastuttamassa kilpirauhasarvot, joiden tulos kummastutti: tsh oli 1,7, ja t4v 19,4. Eli arvot eivät ainakaan viittaa vajaatoimintaan, ja toisaalta arvot olisivat kai vielä ihan ok ilman näitä oireita. Aiemmat tavalliset arvoni ovat yleensä olleet tsh noin 1 ja t4v 15-17. Kiitos jos jaksoit lukea. Kokemuksia kaipailisin? Voisiko syy olla lisämunuaisissa tai aivolisäkkeessä. Lääkäriaikaa jonotan, mutta jonoa on muutama viikko..


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Tsh normaali, t4v lievästi koholla. Kokemuksia??
ViestiLähetetty: Pe 16.02.2018 17:03 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 17:18
Viestit: 2106
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Arvot ovat nyt kyllä ihan hyvät. Mitattiinko sinulta vasta-aineita viimeksi, kun oli se liikatoiminta?

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 1 tunti [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group