Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on Ti 17.07.2018 11:07

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Väsymys vain pahenee :-(
ViestiLähetetty: Ke 27.06.2018 14:11 
Moro!

Pari vuotta siitä kun thyroxin aloitettiin yli 10 TSH lukemalla ja T4V oli ~10

Lääkitystä nostettiin hiljalleen viime syksyyn saakka ja siitä lähtien mennyt 200µg/vrk
Nyt 5 vko:a omatoimisesti kokeillut 225µg/vrk kun ei tunnu tämä ajoittain erittäinkin rankka ja lähes työkyvyttömäksi tekevä uupumus hellittävän.
Ei ole olo kohentunut yhtään, jos jotain positiivista hakee tästä omatoimisesta nostosta, niin nesteturvotusta ei ehkä tule niin helposti.
Arvot käyn mittaamassa Synlabilla parin viikon päästä, mutta jo viimeksi TSH oli 0,1 tasoa ja T4V taisi olla 15.

T4V ollut parhaillaan 17, mutta ei olo ollut silloin juuri sen parempi.
T3V on mitattu vain kerran ja se oli vähän alle viisi niillä vanhoilla huslabin viitteillä.

En tiedä, paljon on tullut luettua muiden kommentteja ja toisilla vaan taitaa olla niin että se olo ei siitä kovin hyväksi muutu, ainakin tässä alkaa jo jonkinlainen epätoivo tulla puseroon.
Välillä ihan oikeasti tuntuu kesken työpäivän että olisi pakko mennä nukkumaan, tuntuu että aivotoiminta vaan lakkaa. Onko se sitä aivosumua vai ei, en tiedä :-<

Muut asiat pitäs olla kutakuinkin ok, normi kilppariarvojen lisäksi mittautan myös D-vitamiinin, aktiivisen B12, ferritiinin, herkän CRP:n, T3V:n ja täyden verenkuvan, mutta niissä ei aiemmin ole ollut poikkeavuutta joka selittäisi tämän olotilan.
Liikun säännöllisesti (paitsi näissä tolkuttomissa väsymysjaksoissa ei vaan jaksa!), en tupakoi, en käytä alkoa, syön terveellisesti ja sairauden myötä ruoansulatus muuttunut niin että viljat olen heivannut lähes kokonaan ja myös sokerista tulee jo ennestään kipeät nivelet vielä kipeämmäksi.
Uniapnea ja astma on myös suljettu pois.
En ole mielestäni masentunut, tunnistaisin kyllä kun olen siitäkin aikoinaan kärsinyt.
Testo on ok.
Nukun tarpeeksi, erittäin harvoin tunnen oloani virkeäksi aamulla nukkuu sitten kuinka paljon tahansa.
~9 tuntia on mulle aiemmin ollut sopiva, nyt vaatii monesti 11-12 tuntia että on edes jotenkin toimintakykyinen.

Työterveydessä koittanut selittää tätä oloa, mutta ei kuulemma voi johtua kilpirauhasesta kun arvoni on hyvät :?
Seuraava kontrolli siellä vasta vuoden lopulla.

Mitähän tässä pitäisi tehdä?


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Väsymys vain pahenee :-(
ViestiLähetetty: Pe 29.06.2018 21:31 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2219
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Ainakin sinun pitää nostaa annosta. T4V ja T3V ovat molemmat olleet liian matalat. Mittaa useammin myös T3V.

Näiden lisäksi mittaa rauta-arvot ferritiini ja seerumin rauta (raudanpuute on yleistä kilpirauhasen vajaatoiminnassa), verensokeri ja kortisoli. Jokin on nyt syynä tuohon oloosi ja se pitää selvittää.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Viimeksi muokannut Nuudeli päivämäärä Ke 04.07.2018 12:22, muokattu yhteensä 1 kerran

Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Väsymys vain pahenee :-(
ViestiLähetetty: Su 01.07.2018 09:18 
Kiitos kommentista!

Lääkäri ei enää annosta suostunut nostamaan, joten siksi nostin itse sitä 175µg/vko joka on mun mielestä aika iso nosto siitä 200:sta kun TSH oli 0,16.
Tosin noston tein kahden viikon aikana hiljalleen nostaen.
6vko:a nostosta meen mittauttamaan arvot, nyt mennyt 5vko:a.

Siis vaikka vertaistuissa (lähinnä facebook jossa en enää ole) aina sanotaan että T4V tai T3V on liian matala, niin väitän että suurin osa lääkäreistä tuijottaa tuohon TSH arvoon, eikä anna sen edes mennä alle viitteen oli muut arvot mitä tahansa. Myös "virallinen" ohjeistus käskee pitämään TSH:n viitealueella jos elimistön palautejärjestelmä toimii, pois lukien Lupauksen lääkäri ja proffa siinä yhdessä Kilpi-lehden artikkelissa.

Omassakin työterveydessä apulaisylilääkäri aikoinaan sanoi että ehdottomasti lääkitystä on laskettava kun TSH meni alle viitteen vaikka T4V oli vielä alle 15 (10-19).
Ylilääkäri sitten sanoi että vointi on ykkönen ja konsultoi vielä endoa, lääkitystä nostettiin ja TSH meni alle viitteen.

Tässä jutussa / tutkimuksessa todetaan että alle viitteen menevä ei ole vaarallista, mutta mittaamaton ei ole suositeltavaa:
https://www.duodecimlehti.fi/duo98992

Noh, mutta minun vointini ei parane näistä jankkaamalla, siksi yritän omatoimisesti titrata lääkitystä josko olo sillä paranisi ja nyt ensimmäistä kertaa menen omalla rahalla arvoja mittauttamaan.
Olen aiemmin saanut julkiselta / työterveydestä ne mitä on halunnutkin, tosin osa hirmuisen väännön jälkeen.
T3V ei ole mitattu kuin kerran koska sitä ei kuulemma tarvitse mitata, kiitos endoliiton ja heidän ohjeistuksiensa...mut tääkin aihe on niin loppuunpureskeltu ettei jaksa siitä...

Olen täysin samaa mieltä että kyllä se syy pitää selvittää ja jos kerran lääkärikin sanoo ettei enää voi johtua kilpirauhasesta niin mistä sitten!?

Kortisoli on mitattu kerran, ennen endon konsultointia ja se oli noin 400.
Kortisonilla en ajatellut alkaa kikkailemaan ja saada elimistön omaa tuotantoa sekaisin.

Ferritiini oli aivan viitteen ylärajalla ja senkka sekä CRP ei osoittanut tulehduksen merkkejä. TfR mittauksella ei huslabissa tee tässä merkityksessä mitään.
Ne mittautan nyt viikon päästä myös uudestaan kuten myös D-vitamiinin joka sekin oli viimeksi viitteen ylärajoilla, ei hyvä jos liian korkea sekään.
Nyt tauottanut kaikki lisäravinteet kuukaudeksi ennen labroja, niin ei pitäisi ainakaan häiritä tuloksia.

Nyt kun Synlab on tullut omalle paikkakunnalle, niin voi useammin käydä omatoimisesti labroissa, pienipalkkaisena duunarina kun ei ole varaa Mehiläisen tai Terveystalon labroihin ja huslabiin ei tt-lekuri voi lähetettä pistää, se kun vaan ei kuulemma toimi niin...huoh.
Kuulun ainakin vielä toistaiseksi kilppariliittoon jonka jäsenkortilla saa Synlabilta vähän alennusta (-12%).
Ps. Se lasten paketti on otettavissa myös aikuisille, jonka nyt otan noiden kilpparilabrojen lisäksi. Siinä on myös herkkä CRP.

Niin jäi mainitsematta että mulla on hashimoto eli vasta-aineet huitelee siellä 1500 nurkilla, pari kertaa mitattu, mutta en ajatellu sen laskemiseen enää keskittyä...eiköhän ne sitten laske kun kudos on kokonaan tuhoutunut.

Kummasti välillä on vähän pirteämpiäkin jaksoja ettei tarvitse edes päiväunia ja sitten taas kausia että ei vaan millään jaksaisi olla edes töissä.
Painon sain BMI:n normaalirajaan noin vuosi lääkityksen jälkeen, mutta puolet tuli takas ja rasva-aineenvaihdunta teki uuden tenän, eikä enää putoa juuri millään.
Sen suhteen heittänyt pyyhkeen kehään ja keskittynyt enemmän kuuntelemaan omaa kroppaa, eikä ota stressiä siitä jos ei paino putoa. Ylimäääräistä on ehkä ~10kg eli ei juuri terveydellistä haittaa.

Mielenkiintoista nähdä nuo tulevat labrat, TSH luultavasti on mittaamaton tai hyvin lähellä sitä (= oma kilpirauhanen ei tuota enää mitään), T4V:llä ei tunnu olevan juuri logiikkaa lääkeannoksiin niin vaikea veikata mutta luulisi että siellä yläkolmanneksella ja T3V täytyy kyllä olla jo yli viiden tällä annoksella.
Liikatoimintakaan ei ole tavoiteltava olotila eli ihan kauheasti en enää uskalla omatoimiseen nostoon, vaikka yksi 100kpl 25µg purkki olisi vielä "ylimääräisenä" ja ehtisi kokeilua tehdä ennen joulukuun työterveyden mittauksia.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Väsymys vain pahenee :-(
ViestiLähetetty: Ke 04.07.2018 12:28 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2219
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Hyvä nähdä nyt uudet labrat. En sinuna pohtisi TSH:ta sen enempää. Se olkoon mitä on. TSH on pelkkä epäsuora signaali, aivolisäkkeen erittämä aine. Se ei ole kilpirauhashormoni.

Katsotaan jos nämä labrat selittäisivät asiaa. Olethan mitannut verensokerin?

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Väsymys vain pahenee :-(
ViestiLähetetty: Ti 10.07.2018 13:23 
Tänään kävin Synlabissa, saas nähdä josko jo huomenna sais tulokset.
Melkein toivoisin että verikokeissa näkyisi jotain mikä voisi olotilaa selittää, vaan onpa se vaan joillain niin ettei tahdo oikein mikään auttaa ja on tyydyttävä siihen mitä on.
Autoimmuuni itsessään ja sen aiheuttaman jatkuva tulehdustila voi varmaan myöskin osaltaan vaikuttaa olotilaan.

Kyselit Nuudeli tuosta verensokerista, sellaisella kotikäyttöisellä mittarilla mitattuna tänä aamuna 14 tunnin paaston jälkeen 5,2 eli lienee normaali aamuarvo.

Ps. Onkos tuolla rekisteröityneiden puolella kuinka aktiivista?
Tämä taitaa olla somekieltäytyjien ainoa kilpparikeskustelu Suomessa?!
Harmi kun Suomen Kilpirauhasliitto ei ole niin moderni että ymmärtäisi perustaa myös digitaalisen vertaistuen, kaikki kun ei asu lähellä fyysisiä vertaistukipaikkoja eikä ole voimavaroja sellaista omalle paikkakunnalle perustaa. Liiton face on lähinnä heidän tiedotuksilleen, ei keskusteluun ja vertaistukeen.
Facessa vajaatoimintaryhmissä keskustelu oli aktiivista, mutta kun tajusin että facebook seuraa ihan kaikkea mitä teen verkossa, niin poistin tilini kokonaan. Ei sillä että teen mitään salaista, mutta en kaipaa valvovaa silmää etenkin kun taustalla häärää tämä jatkuvaa kasvua vaativa kulutushysteria.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Väsymys vain pahenee :-(
ViestiLähetetty: Ke 11.07.2018 17:39 
Nyt tuli Synlabin tulokset:

TSH = 0,02 (0,4-4)
T4V = 22,5 (10-21)
T3V = 5,64 (3,5-6,5)
B12-TC2 = >256 (>35)
D25 = 94 (>75)
CRP herkkä = 3,33 (<5)
Ferritiini = 425,6 (28-370)

Lasken lääkeannoksen takaisin lääkärin määräämään 200µg/vrk nykyisen 225µg:n sijaan.
Olotila ei ole tässä 6-8vko:n aikana ainakaan kohentunut, nesteturvotuksen väheneminen ainoa positiivinen vaikutus.
Kovasti olen toivonut että kun T3V menee yli viiden josta Lupauksen lääkärikin usein on puhunut, että olotila sillä parantuisi, vaan eipä ole parantunut.
T4V huitelee jo yli viitteen ja TSH mittaamaton.
T3V kun on myös yksilöllinen kuten kaikki muutkin arvot ja lukenut kuinka jotkut saavat liikatoiminnan oireita jo alle viidenkin lukemalla ilman raudanpuutetta, niin en usko että tästä on juuri enää järkeä nostaa lääkitystä ja toivoa olon sillä kohentuvan.
Jos tutkailen parin vuoden Thyroxin lääkityshistoriaa ja kuntoiluharjoitteiden lukumäärää, joka ainakin osittain kertoo myös siitä vireystilasta, niin paras vointi oli kun TSH oli noin 1 ja T4V noin 14, annos oli 150µg/vrk.

D25 oli joskus yli 150 eikä silläkään olotilaan juuri ollut merkitystä.
Pitää taas aloittaa säännöllinen tankkaus siitäkin, aurinkoihottumasta kärsivänä kun en juuri voi auringossa köllötellä.
Ferritiini oli edellisenkin kerran hieman yli viitteen ja silloinkaan ei tulehdusmarkkerit viitanneet että tulehdus arvoa vääristäisi.
Hemoglobiini oli 150 (134-167), MCV noin viitteen puolivälissä.
Täydellisessä verenkuvassa ei mitään muuta epänormaalia kuin eosinofiilien ja monosyyttien hieman normaalia suurempi prosentuaalinen osuus, joskin numeraaliset arvot olivat niissäkin viitteiden sisällä. Mahtaako tuo olla hashimotossa normaalia?!
B12 arvo kertoo ettei ainakaan siitä ole puutetta, mikä sitten lie tarkka arvo kun tuo ">256" lienee heidän merkintätapa aivan kuten TPOAb ">1300".

Pitänee jatkossa keskittyä enemmän henkisen hyvinvoinnin tutkailuun ja kehittämiseen :|


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Väsymys vain pahenee :-(
ViestiLähetetty: To 12.07.2018 12:37 
Poissa
"Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla. Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?." Written by Dave Lindholm
"Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla. Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?." Written by Dave Lindholm
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma 04.04.2005 13:24
Viestit: 2788
Paikkakunta: Globaali
Kuolemanväsynyt kirjoitti:
CRP herkkä = 3,33 (<5)
Elimistössä on tulehdustila päällä, CRP:n pitäisi oikeasti olla alle 1,0 mg/l.

_________________
Pekka Puskan mielestä pitää karttaa vitamiinien syöntiä ja säästää rahat ”oikeisiin lääkkeisiin”. http://www.Iherb.com/ Code: TIR619 ja 5$ tai 10$ pois ekasta tilauksesta :).


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Väsymys vain pahenee :-(
ViestiLähetetty: To 12.07.2018 13:28 
Kuten todettu TPOAb huitelee siellä puolentoista tuhannen paikkeilla ja sen aiheuttama tulehdus rapauttaa koko ajan kilpirauhaskudosta, eli toki on krooninen tulehdus.
Se että vaikuttaako se Ferritiiniin, niin on kyseenalaista. Monella hashimotolaisella naisella on rautavarasto käytännössä tyhjä ja se myös näkyy ferrit arvossa ja vaikka tulehdusarvoissa olisi pienoista nousua.
En jaksa kuitenkaan uskoa raudanpuutteeseen ja itse asiassa aiemmin siihen kommentoi Meilahden hematologi joka totesi silloisten arvojen perusteella että ei ole.
Siis että se sitten selittäisi tätä olotilaa, jotenkin helppoa olisikin ollut jos sellainen selkeä poikkeama olisi havaittu ja sen korjaamalla taas elämä hymyilisi.

Mulla on jo aurinkoihottumasta sen verran iholla vauriota ja punaista niiden ympärillä, pientä hammaskivestä johtuvaa ientulehdusta, kenties satunnaisen vehnän käytön aiheuttamaa suolistotulehdusta ja ties mitä, en usko että ikinä pääsen <1 arvoon tuossa herkässä CRP:ssä.

Näemmä pienet pälvikaljutkin ovat palanneet takaraivoon jotka oli viimeksi ennen kun aloitin lääkityksen, ei varmaankaan johdu kilpirauhasesta.

Vinkkejä mitä vielä lähteä selvittelemään?
Pöntysen webinaareja tuli pari katsottua ja on vähän materiaaliakin niistä kotona, siellä tietysti olis kaikenlaista lisäkoetta ja lisäravinnetta mitä voisi kokeilla.
Paljon on tullut kyllä kokeiltuakin ilman sen kummoisempaa tulosta.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Väsymys vain pahenee :-(
ViestiLähetetty: Pe 13.07.2018 15:09 
Jahas, siihen ei olisi saanut kommentoida? :?

Katselin muiden labrojen viitealueita ja tosiaan suurimmassa osassa on ylärajana tuo 3 kun Synlabissa se on <5, mistä lie johtuu.
Tosiaan krooninen tulehdus voi sitä nostaa ja mm ylipaino, tupakointi, stressi tms.
En tupakoi, ylipainoa ei paljoa.

Kyselin Synlabista tuota B12-TC2 arvoa >256 ja se on tosiaan merkintätapa.
Tarkan arvon saa jos potilas ymmärtää sitä kysyä, sama on arvossa TPOAb jossa heidän merkintätapa kohonneelle arvolle on >1300 vaikka tarkka arvo olisi 416.
Mielestäni harhaanjohtavaa, mutta nyt kun sen tietää niin mittauttipa mitä tahansa veriarvoja, niin kannattaa aina varmuuden vuoksi pyytää tarkat arvot, sen saa samalla hinnalla.

Mut kovin on hiljainen tämä foorumi, eikä vertaistukea näytä pahemmin löytyvän.

Hyvät kesän jatkot Teille!


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Väsymys vain pahenee :-(
ViestiLähetetty: Ma 16.07.2018 10:42 
Poissa
"Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla. Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?." Written by Dave Lindholm
"Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla. Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?." Written by Dave Lindholm
Käyttäjän avatar

Liittynyt: Ma 04.04.2005 13:24
Viestit: 2788
Paikkakunta: Globaali
OT
Kuolemanväsynyt kirjoitti:
Jahas, siihen ei olisi saanut kommentoida? :?
Ei se siitä johtunut, vaan siitä, että ketään ei ole ollut paikalla hyväksymässä viestejä - lomakuu ja matkalta juuri palattu... ;).

_________________
Pekka Puskan mielestä pitää karttaa vitamiinien syöntiä ja säästää rahat ”oikeisiin lääkkeisiin”. http://www.Iherb.com/ Code: TIR619 ja 5$ tai 10$ pois ekasta tilauksesta :).


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 10 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group