Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on Ke 21.11.2018 00:42

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Pe 19.10.2018 17:19 
Hei

Onko Nature-Throidin käyttäjiä? Olen käyttänyt valmistetaa nyt vuoden verran. Sitä ennen vuosia Thyroxinia ja Lio-Thyron yhdistelmää. Nature-Throidissa oli kesällä toimituskatko. Olo ollut nyt karmea, ja verikoetulokset toivatkin nyt selityksen. Jostain kummallisesta syystä näyttää siltä, että lääkitys ei toimi. Sitä en osaa sanoa, onko muutos tapahtunut hitaasti tai äkillisenä. Viimeksi otettu verikokeet nimittäin huhtikuussa, senkin jälkeen lisättiin lääkitystä. Paperilla laskien syödyn/syötyjen hormonien määrät pitäisi olla kohdillaan ja selvästi jo yli sen, millä tässä on yli kymmenen vuotta keskimäärin sinnitelty.

Onko kellään uudesta/uusista lääke-erästä samaa kokemusta, tai sitten hyvää kokemusta? Niin kai sitä myös väitetään, että näiden valmisteiden ongelma olisi, että eivät ole tasalaatuisia. Nyt herää kysymys, onko tosiaan näin??? TSH esim. oli yli 18. Olen vuosia käyttänyt lääkitystä, eikä se ole muistaakseni koskaan ollut yhtä huono. Ja tiedän toki, että tämä ei ole pelkkä T4V-valmiste, mutta ei kai TSH:n pitäisi silti nousta. Mikä muuten selittää tällaista kuin ongelma lääkkeessä? Edelleenkään ei ole vastaavaa romahdusta tapahtunut samalla tai lisätyllä lääketasolla, edes raskausaikana. Oletteko huomanneet ehkäisyvalmisteilla jotain yhteyttä kilpirauhaseen? Mitä lähteä tutkimaan? Lääkitys siis ollut aamulla Thyroxinia 0,25 mg, Nature-Throid 3 x 65 mg. Ennen Nature-Throidia oli muistaakseni Thyroxinia 1-1,25 mg ja Lioa päälle "vähän". Tarkka määrä juuri nyt unholassa, 2 x päivässä otin muistaakseni puolikkaan.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Su 21.10.2018 14:25 
Vielä edelliseen laboratorio-arvot nyt. T3v 5,72, T4v 10,85 ja TSH 18,16

Huhtikuussa T3v 5,52, T4v 12,33 ja TSH 2,81

T3V yllättävänkin hyvä, mutta ei kai noiden muiden kuuluisi tuolla tasolla olla?


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Su 21.10.2018 23:02 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2315
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Sinulla jos TSH on yli 18 niin jossakin on vikaa. Paljonko T4V ja T3V olivat?

En oikein saanut selvää aikajärjestyksessä, mitä on tapahtunut. Oletko syönyt vuoden annosta Thyroxin 25 mikrogrammaa ja Nature Throid 3 grain? Sillä annoksella TSH:n ei pitäisi missään nimessä olla 18. Ja milloin tämä TSH mitattiin? Viime huhtikuussako ja oli yli 18? Eikö sen jälkeen ole ollut mittauksia? Jos ei niin miksi ei? TSH:n arvo oli selvästi poikkeava, ja olisi pitänyt tehdä uusi mittaus 6 viikon kuluttua. Eikö T4V ja T3V mitattu?

Entä viime kesän toimituskatkoksen aikana, mitä lääkettä käytit silloin?

Nature Throidista on ollut viime aikoina valituksia. Kuulemma kaikille se ei enää ole sopinut, kun tuli jokin tuotantomuutos. Mutta jotta tästä voisi olla varma, pitäisi mitata sekä TSH, T4V että T3V, ja jos jokin arvoista poikkeava, pitäisi mitata uudestaan kunnes arvot ovat normaalit.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Ma 22.10.2018 09:36 
Alkuperäinen käyttäjä pahoittelee sekavuutta... Nuo huhtikuun ja lokakuun arvot olen jo täydentänyt, päivittynevät viiveellä.

Verikokeet siis viimeksi huhtikuussa ja nyt lokakuussa TSH oli 18,16, T4V 10,85 ja T3V 5,72. T3V arvo kohdillaan, mutta muuten kummallista. Arvot taitavat olla suhteessa toisiinsa kummalliset? En ollut vielä saanut kaikkia arvoja, kun olin jo kauhuissani laittamassa tänne ensimmäistä viestiä tuon TSH:n perusteella. Siksikin alkutiedot puutteelliset.

Toimituskatkoksesta vielä, että en siis ole missään vaiheessa ollut ilman lääkkeitä. Lääkkeitä oli vain hankala saada, ja olen itse tulkinnut niin, että lääkkeille tapahtui tässä vaiheessa jotain. Lääkeannos ollut tuon kertomani 25 mg Thyroxinia ja 3 x 65 huhtikuusta alkaen keskeytyksettä. Monenlaisia muutoksia vuoden aikana ollut, kun lähdettiin alkujaan supervarovaisesti liikkeelle. Eli lääkitys ei ole ollut vuotta samalla tasolla. Sitä on vähitellen nostettu, viimeksi huhtikuussa.

Nyt olen nostanut Thyroxinin 1 mg aamulla. Nature-Throidin otan edelleen 3 x 65 mg. Mutta joku selvyys tähän pitää saada, eikä tuo Nature-Throidin syöminen nyt vastaa tarkoitustaan. Mikä tilalle? Paluu Thyroxin Lio-Thyron yhdistelmään?


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Ma 22.10.2018 15:54 
Vielä alkuperäisellä kirjoittajalla taitaa olla paitsi pää niin myös pilkut ja yksiköt aikaisemmissa viesteissä sekaisin.... Siirrytään tabletteihin. Thyroxin annos siis ollut nyt lokakuuhun saakka yksi lasten tabletti, jonka nyt olen itse muuttanut yhteen aikuisten tablettiin. Lisäksi siis Nature-Throid x 3 pitkin päivää.

Ja ennen Nature-Throid kokeilua alkaen marraskuu 2017 lääkityksenä oli yksi aikuisten tabletti Thyroxinia + Lioa.

Ennen Lioa Yksi aikuisten + yksi lasten tabletti Thyroxinia. Kutakuinkin samalla lääkityksellä tammikuusta 2006 alkaen.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Ti 23.10.2018 12:32 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2315
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Nyt näkee paljon selvemmin tilanteen, kun päivitit arvot keväällä ja nyt lokakuussa.

Sinulla ovat T3V ja T4V ihan tyypilliset eläinperäisellä lääkityksellä olevalle. Ne ovat molemmat ihan ok arvot. Laitatko varmuudeksi vielä niiden viitearvot tähän, sillä viitearvot saattavat vaihdella. TSH:n viitearvoja ei tarvitse laittaa.

Sinulla T4V on matala (mutta ilmeisesti viitteissä, vähän viitearvoisa riippuen). Jotkut voivat paremmin kun T4V on korkeampi yhdistelmällä (mm. minä). Silloin kannattaa nostaa Thyroxinia niinkuin olet tehnytkin.

Ainoa arvo, joka poikkeaa selvästi keväästä on TSH. Ja huhtikuussakin TSH oli outo ajatellen, että olit eläinperäisellä ja T4V ja T3V yhdistelmälle tyypilliset.

Sinuna mittaisin TSH:n heterofiiliset vasta-aineet. Tutkimus on nimeltään Immunologisiin määrityksiin vaikuttavien häiriötekjöiden selvitys. Tutkimusnumero 2056 ja lyhenne S -Imm-Ong

https://huslab.fi/ohjekirja/20561.html

Vika saattaa siis olla siinä, että sinulla on vasta-aineita TSH:n tavallisia laboratorioanalyyseja vastaan. Tällöin TSH nousee kummallisen korkeaksi. Se ei tosin yleensä nouse noin korkeaksi kuin 18, mutta se pitää mitata.

T4V ja T3V pitäisi mitata nk. dialyysimenetelmällä. Näissä kaikissa mittauksissa siis etsitään syytä siihen, miksi arvot ovat ristiriidassa keskenään.

Kerroit että olo on kaamea. Mistä alkaen se on kaamea? Oliko olo huhtikuussa hyvä? Oletko muuten vaihtanut laboratoriota viimeisen vuoden aikana?

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Ti 23.10.2018 20:03 
T3V viitearvot ovat 3,5-6,5 (oma 5,72)
T4V viitearvot 10-21 (oma 10,85)

Katsoin vielä vanhempia tuloksia.

7.4.2018: T3V 5,52, TSH 2,81, T4V 12,33

18.1.2018 Tällöin tiesin olevani pahasti vajaatoiminnalla, koska muutos tehtiin niin varovasti ja siten, että lääkemäärä laskennallisestikin putosi tosi paljon (liikaa) T3V 4,7, TSH 11,58, T4V 8,79

Tätä ennen vielä Thyroxin ja Lio yhdistelmä, ja arvot ihan toisenlaiset. TSH on tavannut olla hoidettuna hyvinkin lähellä nollaa.

Minulla tämä lääkitys ei oikein koskaan päässyt kai tasapainoon. Huhtikuun aikoihin olo varmasti hyvä, muuten lääkettä lisätty käytännössä koko ajan varovaisen alun jälkeen. Onhan tuo syödyn lääkkeen määrä jo sellainen, nyt syön Thyroxinia, kuten tähänkin saakka. Lisäksi Nature-Throidit x 3 päälle. Laskennallisesti pelkän Nature-Throidin jälkeen pitäisi olla TSH ja T4V paremmat.

Olo on ollut väsynyt, vajaatoimintainen mutta jostain kumman syystä en ole tajunnut vuosien kokemuksen jälkeen yhdistää oloa kilpirauhaseen. Voiko tuo noinkin hyvä T3V arvoa sotkea tuntemuksia (?). Nyt viimeiset viikot kyllä ollut ilmiselvät vajaatoimintaoireet aivosumuineen ja muistinpätkimiseen. Paino ei nouse vaan pikemminkin päinvastoin. Lisäksi pakahduttaa, onko se enemmän liikatoiminnan oireita.

Laboratorio on fyysisesti ollut sama vuosia, mutta siellä on tapahtunut yrityskauppa jokin aika sitten, mikä on sitten vaikuttanut myös laboratoriotoimintaan. Mutta ei se muutos varmaan ole millään ollut tuossa välissä huhtikuun jälkeen, kun silloin TSH oli kuitenkin noin järkevä. Mielestäni jo selvästi ennen, mutta kukapa tätä muistaa. Saan toki selville. Kai se sitten olisi johdonmukaisesti ollut huhtikuussakin korkea, jos johtuisi laboratoriosta ja tutkimusmenetelmästä??

ISO KIITOS. Jatkan ihmettelyä. Mikä ihme tuon TSH:n on sotkenut. Sehän olisi kiva, jos johtuisi vaan laboratoriosta eikä omasta päästä. Yritän saada jonkun määräämään tuollaisen verikokeen. KIITOS.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: To 25.10.2018 21:45 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2315
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Arvot ovat niin ristiriidassa keskenään, että pitäisi aloittaa TSH:n häiriötekijämittauksesta. Jos siitä ei selviä mitään, sitten T4V ja T3V dialyysimenetelmällä. Nyt ei oikein voi tulkita mitään, kun arvot niin ristiriitaiset.

Laboratoriossa on voinut vaihtua analyysimetodi. Sen ei ole tarvinnut tapahtua heti yrityskaupan jälkeen. Siinä on yksi virhelähdemahdollisuus.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Ke 31.10.2018 16:03 
TSH häiriömittaustekijät otettu ja T4V dialyysillä (?), tulosten saaminen vaan näyttää kestävän tavallisia kilpirauhaskokeita selvästi kauemmin.

Sisätautilääkärin tuore arvio oli, että korkea TSH johtuu vain vajaatoiminnasta, mikä korjaantuu syömällä Thyroxinia ja jättämällä Nature-Throid pois. Tämähän olisi tietysti hyvä, jos näin olisi. Mutta ihmettelen silti omien arvojen käyttäytymistä. Ja arvio oli tämä ilman noiden uusien verikokeiden valmistumista ja tarvetta. Odotellaan.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: To 01.11.2018 11:27 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2315
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Ei kannata tehdä mitään isoja muutoksia ennen kuin häiriötekijämittausten tulokset on saatu. Onko tämä sisätautilääkäri se lääkäri, joka sinulle määrää Nature Throidia? Vai miten olet päätynyt sisätautilääkärin hoitoon?

Laboratorioarvoja siis odotellaan. Sillä aikaa voisit kaivella esiin tiedot, millä annoksella Thyroxin + Lio sinulla oli TSH lähes mittaamattoman matala. Ja mitkä olivat silloin T4V ja T3V.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Ma 12.11.2018 16:10 
Alkuperäinen kirjoittaja jatkaa:

Työterveyslääkäri yritti lähettää sairaalaan lääkärille, jota en ole koskaan tavannut.

T4vdi arvo on 12 (viitearvot 8-21)
Tsh häiriömittaustekijä tulos oli normaali. Eli tarkoittaako tämä nyt sitä, että kun se on normaali, se ei selitä arvojen kummallisuutta.

Ennen Nature-Throidia eli Thyroxin + Lio yhdistelmällä arvot esim.

30.06.2017 Tyroksiini, vapaa 12.05 10 – 21 pmol/l
30.06.2017 Tyreotropiini, TSH 0.21 0.40 – 4.00 mIU/l
30.06.2017 Trijodityroniini, vapaa 4.43 3.50 – 6.50 pmol/l

ja

03.09.2016 Trijodityroniini, vapaa 4.52 3.5 – 6.5 pmol/l
03.09.2016 Tyreotropiini, TSH 0.07 0.40 – 4.00 mIU/l
03.09.2016 Tyroksiini, vapaa 12.99 10 – 21

Tämä lääke vaihdetaan nyt pois. Oletuksena ilmeisesti, että muussa ei vikaa kuin että vajaatoiminta tällä lääkityksellä. Kukaan ei kuitenkaan ilmoittaudu, että olisi saanut vastaavia arvoja Nature-Throidilla?


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Pe 16.11.2018 17:16 
Itsekin ihmettelen viimeisimpiä labroja, Nature-Throidia käyttänyt 2 G annoksella muutaman vuoden. Eilen otetuissa verikokeissa oli T3V 4,7 (viiterajat 3,1-6,8), T4V 7,3 (11-22) ja TSH alle 0,01. Lääkäri huolestui sydänoireiden mahdollisuudesta matalan T4V:n vuoksi, ja suositteli tietysti lääkityksen lopettamista ja vaihtoa Thyroxiniin. Kovasti nyt mietin mitä pitäisi tehdä. Osaatteko viisaammat tulkita näitä arvoja, T4V ei ole ikinä ollut noin matala :help


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Nature-Throid
ViestiLähetetty: Su 18.11.2018 11:58 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2315
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Alkuperäinen, kerro sitten mihin lääkkeeseen vaihdat ja miten asia etenee.

Alfiina: on vaikea sanoa mitään näin niukkojen tietojen perusteella. Nykyisillä arvoillasi olet alilääkitty. Lääkärisi ei osaa eläinperäistä lääkitystä enkä oikein ymmärrä, miksi hän tarttuu juuri T4V:n arvoon. Se arvo on liian matala, mutta matala on myös T3V:n arvo. Molemmat kertovat alilääkityksestä.

Jos kertoisit enemmän aikaisemmista arvoista ja annoksista. Mikä oli alkuperäinen diagnoosi? Sinänsä 2 grain on aika matala annos, eikä asiassa tarvitse olla muuta kummallista kuin että tarvitset korkeampaa annosta.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 13 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group