Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on Su 24.06.2018 23:25

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Vaihtelevat kilpirauhasarvot/ korkea t4v, t3v mutta viiteraj
ViestiLähetetty: To 31.05.2018 14:46 
Moikka kaikille!
Itselläni on todella hankala tilanne elämässä, olen 23-vuotias yrittäjä/ urheilija Uudeltamaalta ja tein tuossa pitkään liikaa töitä ja stressikuorma oli todella suuri.
Poltin itseni loppuun ja oireita tuli paniikkihäiriöistä vapinaa, ahdistusta yms.
Nyt asiaa on alettu tutkimaan enemmän ja on mittailtu kilppariarvoja jotka oli ekalla mittauksella tsh 3,4/ t4v 19. Toisella mittauksella (viikon päästä) tsh 2,7/ t4v 22 ja nyt kolmas mittaus (vajaa kuukauden ero tsh 2,24/ t4v 18 ja samalla mitattiin t3v 4,6.
Mistä tämä vaihtelu voisi oikein johtua ja voisiko nuo arvot aiheuttaa mulle jo oireita? Ahdistaa kun sosiaalinen elämä kärsii ahdistuksen ja sellaisen höpön olon vuoksi ja mikään ei oikein kiinnosta?
Mielipiteitä, kiitoksia kaikille vastanneille!


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Vaihtelevat kilpirauhasarvot/ korkea t4v, t3v mutta viiteraj
ViestiLähetetty: To 31.05.2018 22:45 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2209
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Sinulla oli ensimmäisessä mittauksessa TSH hiukan liian korkea, mutta sitten se on laskenut normaaliin arvoon. Mihin vuorokaudenaikaan otit nuo laboratoriokokeet? TSH:lla on iso vuorokausivaihtelu, sen takia kellonaika on tärkeä.

Sauraavan kerran mittaa myös vasta-aineet TPOab, näin nähdään, onko sinulla autoimmuunitulehdusta.

Oireesi voivat tietysti johtua myös stressistä. Silloin olon pitäisi vähitellen tulla paremmaksi, kun kiire tasoittuu. Onhan sinulla lomaa nyt kesällä, että pääset lepäämään?

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Vaihtelevat kilpirauhasarvot/ korkea t4v, t3v mutta viiteraj
ViestiLähetetty: La 02.06.2018 01:09 
Moikka!
Kiitos vastauksestasi, pitää pitää mielessä nyt myös tuo autoimmuuniarvo.
Kaikki kokeet on otettu aikavälillä 10-12 aamusta
Omaan juurikin todella pahan tavan stressata aikalailla kaikesta ja nyt stressaan tästä olotilasta jo niin paljon että sekin varmaan jo huonontaa arvoja.. :roll:


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Vaihtelevat kilpirauhasarvot/ korkea t4v, t3v mutta viiteraj
ViestiLähetetty: Ke 06.06.2018 11:58 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2209
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Kilpirauhaskokeet olisi hyvä ottaa aikaisin aamulla, mielellään ennen klo 10. Näin tulos olisi hyvin vertailtavissa viitearvoihin, sillä viitearvot on määritelty tutkittavien aamuarvoista. Mutta koska olet ottanut kokeet ennen puoltapäivää, niin tuskin olisi suurta eroa arvoissasi.

Tuota stressaamista kannattaisi yrittää vähentää. Jos kävisit juttelemassa stressinhallinnasta vaikka psykologin kanssa? Tai kokeilisit mindfullnessia? Onko sinulla lomaa nyt kesällä?

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Vaihtelevat kilpirauhasarvot/ korkea t4v, t3v mutta viiteraj
ViestiLähetetty: To 07.06.2018 18:15 
Moikka!

Paniikkihäiriö nyt diagnosoituna, nyt oli tsh 3,56 ja t4v 22,9 mutta silti lääkäri sanoo ettei ole viitteitä hypotyreoosiin.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Vaihtelevat kilpirauhasarvot/ korkea t4v, t3v mutta viiteraj
ViestiLähetetty: La 09.06.2018 22:22 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2209
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
No hyvä että on diagnoosi, siihen voi ehkä saada sopivaa keskusteluapua, esimerkiksi psykologilta.

Sinun arvosi ovat ristiriidassa keskenään. TSH on kumman korkea, vaikka myös T4V on korkeahko. TSH:n arvo voi johtua heterofiilisista vasta-aineista. Se pitää mitata omalla laboratoriomenetelmällä. Pyydä lääkäriltäsi TSH:n heterofiilisten vasta-aineiden mittaus ja T4V:n mittaus dialyysimenetelmällä.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Vaihtelevat kilpirauhasarvot/ korkea t4v, t3v mutta viiteraj
ViestiLähetetty: Ma 11.06.2018 22:21 
Moikka,

Voiko kyseisiä kokeita tehdä yksityisellä esim synlabissa yms?


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Vaihtelevat kilpirauhasarvot/ korkea t4v, t3v mutta viiteraj
ViestiLähetetty: Ke 13.06.2018 11:31 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2209
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Kyllä ne voi tehdä Synlabissa, mutta heterofiiliset vasta-aineet ja dialyysimenetelmä ovat aika kalliita. Jos saisit ajan endokrinologilta niin hän voisi määrätä näihin kokeisiin.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group