Kilpirauhasfoorumi

Keskustelupaikka kaikille kilpirauhasongelmista kärsiville ja heidän läheisilleen.


Jäsen, voit halutessasi tukea Kilpirauhasfoorumia tekemällä muutaman euron lahjoituksen. Lahjoitukset käytetään hosting-palvelun ja domain-nimen maksamiseen.


      
Huom! Hotmail.comin, Luukku.comin ja suomi24:n sähköpostiosoitteiden käyttö on foorumilla estetty niiden aiheuttamien ylläpidollisten ongelmien takia.

Tänään on Ti 23.10.2018 09:14

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Arvoista
ViestiLähetetty: La 22.09.2018 10:38 
Mitä mieltä olette mitatuista kilpirauhasarvoista: tsh 0.59 (0.5-3.6) t4v 13(9-19). Edellisistä labroista on jo kulunut tovi koska olo ollut ainakin pari vuotta ihan ok. Löysin omakannasta edellisen 30.3.2017 pelkkä tsh 1.28. Aiempia tuloksia minulla paperilla ylhäällä mutta päivämäärät puuttuu: tsh 1.06 t4v 19.2, 1.3, 18.5, 1.59, 19. Eli aika tasaisena pysyneet ennen tätä uusinta labraa. Mistähän arvojen heilahdus voisi johtua? Olen syönyt thyroxinia 0.1mg/pvä jo useita vuosia ja syön edellenkin. Nyt tosiaan muutamia viikkoja olo ollut kehno. 2011 vajaatoiminta alkoi tulehduksesta.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvoista
ViestiLähetetty: Su 23.09.2018 22:55 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2297
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Arvot ovat ihan ok. Sinulla on vähän nostovaraa Thyroxiniin, koska T4V on vasta viitteiden keskivaiheilla. Silloin TSH tippuu alle viitteiden, mikä ei ole huolestuttavaa jos T4V ja T3V pysyvät viitteiden sisällä. Lääkäri voi hermostua matalasta TSH:sta, siihen kannattaa varautua.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvoista
ViestiLähetetty: Ke 03.10.2018 22:25 
Kiitos vastauksesta. Joo hyvin maltillista annosnostoa haluaisin kokeilla ja ehdotinkin työterveyslääkärille että voisiko tuon 0.1mg thyroxinin rinnalle saada sen 25mikrogramman purkin. Mutta lääkärin mielestä on niin optimi arvot ettei kannata mennä annosta muuttamaan, ettei mennä ojasta allikkoon, eli tuijotti pelkästään jo valmiiksi melko matalaa tsh arvoa. oireet kuulemma johtuu taas jostain muusta kuin kilpirauhasesta. Pitäisi löytää lääkäri joka kirjottaisi reseptin lasten tabletille niin kokeilisi vaikka aluksi puolet siitä nykyisen 0.1mg lisäksi.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvoista
ViestiLähetetty: To 04.10.2018 20:08 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2297
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Oletko mitannut raudat? Matalat raudat antavat samantyyppisiä oireita kuin kilpirauhasen vajaatoiminta.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvoista
ViestiLähetetty: Ke 10.10.2018 19:20 
Raudat mitattu, oli arvot ok.


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvoista
ViestiLähetetty: To 11.10.2018 19:15 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2297
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Laittaisitko ne rauta-arvot tänne, viitearvoineen. Voitaisiin pohtia yhdessä.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvoista
ViestiLähetetty: La 13.10.2018 10:11 
Ferrit 86ug/l (30-400). Siinäpä tulos. Olen vain itse miettinyt jos nostaisi, kunhan saan ensin itselleni reseptin tuolle 25mikron tabletille, että tekisin hienoisen noston. Tsh varmaan tosiaan tippuu nollan tuntumaan mutta saisin tuon t4v nostettua, joka minulla on pysynyt pitkään siellä 19 tuntumassa ennen tätä viimeisintä labraa. Sen verran vielä omasta elämäntilanteesta, eli esikoinen syntyi meille heinäkuussa. Alkuviikkoina yöunet oli lyhyitä, olin silloin 3 viikkoa isyysvapaalla. Olen siis pikkuisen alle 30v. mies. Osaltaan varmaan tämä valvominen vaikuttaa vireyteen ja oloon, mutta nykyisin nukun jo 7-8 tunnin yöunet pääsääntöisesti. Mutta voiko tämä unirytmin muuttuminen vaikuttaa kilpirauhasarvoihin?


Ylös
  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Arvoista
ViestiLähetetty: Su 14.10.2018 20:46 
Poissa
Superrauhanen
Superrauhanen

Liittynyt: Ma 25.10.2010 18:18
Viestit: 2297
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Nostaisin annosta 25 mikroa, sitä annosta 6 viikkoa ja sitten labrat. Sinun rautasi ei ole varsinaisesti raudanpuute, mutta se ei ole mitenkään erinomainen arvo. Ottaisin sinuna rautaa myös. Muista pitää 4 tunnin väli raudan ja Thyroxinin välillä, sekä ennen että jälkeen. Rauta heikentää Thyroxinin imeytymistä.

_________________
Dg 10/2010 autoimmuuni hypotyreoosi TSH 8.2, T4V 17.4 ja TPOab 540. 01/13 T3V 6.0 (3.5-6.5) annoksella Thyroxin 167,5 µg+Lio 50µg. 01/2017 Armour Thyroid 4 grain. 05/2017: T3V 4,7 annosnosto > 4 grain+Lio 10 mcg. Geenitesti: vika jokaisessa geenissä: DIO2: rs225014: CT. rs12885300: CT. rs225015: GT. MCT10: CT.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 8 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia vestejäsi

Siirry:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group